info@fitodetox.eu

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA FITOAROMATERAPIJOM

+385 99 845 9979


NASLOVNICA PONUDA KATEGORIJE TEGOBE O NAMA
   

SPOLNI HORMONI: TESTOSTERON, LH, FSH


Ponosite se svojom čeličnom erekcijom? Zahvalite za to svojim hormonima, pogotovo testosteronu, ključnom sastojku normalnog muškog spolnog zdravlja. Njegovu proizvodnju podstiče luteinizirajući hormon (LH), dok folikulostimulirajući hormon (FSH) pomaže proizvodnju samih spermatozoida. Kad ste uzbuđeni, vaša nadbubrežna žljezda luči adrenalin i noradrenalin, podiže vam srčanu frekvenciju pa mišići, mozak i penis dobijaju dodatnu krv. Tada hormon dopamin podiže vaš seksualni apetit i u duetu s hipotalamusom uzrokuje erekciju.

Da li su vam hormoni u ravnoteži? Povećani nivo estrogena mogu vam zasijeniti testosteron i ugasiti spolnu želju. Da, i muškarci imaju estrogen. “Zapravo, u tijelu je receptor za estrogen najrasprostranjeniji receptor za hormone”, kaže dr Mc Lahlan. Kad je muškarac izložen kemikalijama koje se vežu za estrogenske receptore, kao što je bisfenol A (BPA) iz plastičnih boca i limenki, može iskusiti erekcijsku disfunkciju i debljanje.

Najbolja odbrana protiv invazije estrogena jest mršavljenje i izgradnja mišića. “Mast pretvara testosteron u estrogen”, kaže dr Jack Midlo, načelnik Zavoda za urologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta Temple. Mršavljenje će vam popraviti odnos testosterona i estrogena u korist ovog prvog, što će vam podstaći libido i erekcije. A kad aktivno gradite mišiće, postajete osetljiviji na insulin, što znači da više glukoze završi u mišićima, kaže dr Fonseka. Tako nastaje više energije koja podstiče libido i mršavljenje.

text-decoration-style:initial; text-decoration-thickness:initial; text-indent:0px; text-transform:none; vertical-align:baseline; white-space:normal; widows:2; word-spacing:0px">


Uvjeti korištenja

© fitodetox.eu    |    e-mail: info@fitodetox.eu    |    tel: +385 99 845 9979

Privatnost i sigurnost