info@fitodetox.eu

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA FITOAROMATERAPIJOM

+385 99 845 9979


NASLOVNICA PONUDA KATEGORIJE TEGOBE O NAMA
   

HORMONI KORTIZOL I ADRENALIN


Bilo da ste u kontaktu s bjesnim rotvajlerom ili ljutim klijentom, odgovor vašeg tijela na stres je jednak: vaš hipotalamus šalje signal za lučenje hormona koji vas uplaše na akciju. “
Kortizol i adrenalin alarm su vašeg tijela”, kaže dr Fonseka. Od njih vam srce brže lupa, bronhi se šire kako bi više kisika doprlo do mozga i nahranilo ga da bude pažljiv.
Oni uzrokuju otpuštanje masti i glukoze u vaš krvotok, kako bi tijelo imalo energiju za hitan slučaj.

Da li su vam hormoni u ravnoteži? Zbog previše stresa kortizol vam može biti stalno povišen, što remeti metabolizam. Iz tog razloga stanice dobivaju znak da pohrane što više masti.
Još gore, mast počinje da se nakuplja u obliku visceralnog sala iza trbušnih mišića i samim tim ima više receptora za kortizol od običnog sala.

Kako biste se obranili od remećenja nivoa hormona stresa, neka vam u naviku uđe vježbanje u trajanju od sat vremena barem tri puta tjedno. Ta količina aktivnosti pomaže da se regulira nivo kortizola, kažu naučnici sa Univerziteta Ohayo. Osim toga, kad god je moguće jedite organsku hranu ne biste li izbjegli čest pesticid atrazin. Poznato je da ta kemikalija utiče na hormonsku ravnotežu amfibija, reptila, ptica i sisara. A studija američke nacionalne istraživačke laboratorije učinaka na zdravlje i okolinu pokazala je da atrazin proizvodi ekstremno visoke nivoe hormona stresa kod štakora, zabilježila je studija.

; font-size:0px; font-stretch:inherit; font-style:inherit; font-variant:inherit; font-weight:inherit; line-height:inherit; margin-bottom:0; margin-left:0; margin-right:0; margin-top:0; padding:0px; text-align:center; vertical-align:middle">    


Uvjeti korištenja

© fitodetox.eu    |    e-mail: info@fitodetox.eu    |    tel: +385 99 845 9979

Privatnost i sigurnost