info@fitodetox.eu

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA FITOAROMATERAPIJOM

+385 99 845 9979


NASLOVNICA PONUDA KATEGORIJE TEGOBE O NAMA
   

JEDAN BLIZANAC JEO SAMO VEGANSKU HRANU, DRUGI MESO, NAKON 12 TJEDANA OTKRILI RAZLIKU


JEDNOJAJČANI blizanci Hugo i Ross Turner odlučili su provesti mali eksperiment vezan za način prehrane.

 

Hugo je 12 tjedana jeo samo vegansku prehranu, dok se Ross držao prehrane bogate mesom, a promjene na njihovim tijelima pratio je tim znanstvenika s londonskog King’s Collegea. Tijekom eksperimenta znanstvenici su mjerili promjenu njihove težine, razine kolesterola i mišićne mase.

Obojica su za to vrijeme trenirali u teretani pet do šest puta tjedno, a pazili su da obroke pripremaju tako da unose gotovo identičan broj kalorija. Na kraju eksperimenta pokazale su se bitne razlike u njihovom fizičkom stanju.

Prije nego što je izbacio meso iz prehrane, Hugo je težio 83,9 kilograma i imao je 13 posto masnoće u tijelu. Na kraju eksperimenta imao je 82,1 kilogram, postotak masnoće u tijelu mu se smanjio na 12 posto. Također mu je pala razina kolesterola, piše Insider. Ispričao je da je imao više energije nego prije promjene načina prehrane.

https://www.instagram.com/p/B7OVmURl3Kz/?utm_source=ig_embed

Ross je eksperiment počeo s težinom od 79,4 kilograma i 13 posto masnoće. Tijekom eksperimenta dobio je 4,5 kilograma mišićne mase i 1,8 kilograma masnog tkiva. Na kraju eksperimenta imao je 85,7 kilograma, a postotak masnoće mu se podigao na 15 posto. Razina kolesterola mu se nije promijenila.

https://www.instagram.com/p/CAVqmz-A66a/?utm_source=ig_embed

Ovaj je eksperiment trajao prilično kratko u usporedbi s drugim studijama vezanim za prehranu, a blizanci su potvrdili da bi eksperiment voljeli ponoviti u trajanju od šest ili 12 mjeseci kako bi dobili točnije rezultate.

 

Izvor:https://www.instagram.com/theturnertwiins/


Uvjeti korištenja

© fitodetox.eu    |    e-mail: info@fitodetox.eu    |    tel: +385 99 845 9979

Privatnost i sigurnost